Ugroženost budućih generacija zbog antivakcinalnog lobija

0
191

Ugroženost budućih generacija zbog antivakcinalnog lobijaOsećam se pogodjenim naslovom na mom sajtu i želim da razjasnim, zašto su roditelji sve više pod uticajem tudjih namera.Slušaju neodgovorne javne ličnosti na društvenim mrežama, nadrilekari koji su protiv vakcinacije dece.Izlažu decu-generacije od teških zaraznih oboljenja.U tu kampanju su uključeni i advokati koji dolaze sa potpisanom izjavom za odbijanje vakcinacije BCG ili davanjem vitamina K još u porodilištu, koji sprečava potencijalno smrtonosno krvarenje što je novorodjenčetu veoma neophodno.
Po raznim podacima se vidi da je najdramatičnija situacija u starosnoj grupi od 12 meseci do 24 meseca, kada može da se primi MMR vakcina (Morbili, Mumps, Rubeola).Revakcinacija se vrši pre upisa u prvi razred osnovne škole.Usled pada nevakcinisanosti opada i kolektivni imunitet, zato nam prete epidemije već davno zaboravljenih i iskorenjenih bolesti.
Najlakše je narod navući na laž i lažne predpostavke, povezati vakcinaciju sa autizmom oboljenjem koji nema nikakve veze.Roditelji sa svojom glupom, sebičnom, neznanom odlukom ugrožavaju život i zdravlje svog pa i drugog deteta.
Zdravstveni radnici lekari, pedijatri, epidemiolozi su vezane ruke zbog kolizije propisa koji reguliše imunizaciju.Pojedini pravnici zakone drugačije tumače i idu protiv lekara, da predoče roditeljima sve rizike, da imaju pravo na pisanu odluku.Pravni zakon omogućava demokratiju roditeljima.Tu treba razlikovati prava i obaveze.
Proizvodjačima lekova odgovara da se ljudi masovno razbolevaju jer je tada potrošnja lekova povećana, naročito ako dolazi do komplikacije, kupuju se najskuplji medikamenti.
Farmaceutske kuće imaju veliku korist od nevakcinisanja dece, ne samo što se tiče MMR vakcinom nego i drugim vakcinama.Sad je najugroženije područje Južna Srbija, a od drugih zemalja Rumunija što se tiče vakcinacije MMR vakcinom.Procenat vakcinisanosti u Srbiji poslednjih godina pogotovo MMR vakcinom pao daleko ispod 90%.Tako smo iskorenjenu bolest vratili u život.
Pre 4-5 godina traje antivakcinalna kampanja na društvenim mrežama i u medijama i procenat nevakcinisanosti stalno raste.Najlakše je narod navući na veliku laž i povezati vakcinaciju sa autizmom oboljenjem koji nema nikakve veze.Antivakcinalnu kampanju plaćaju farmaceutski giganti, koji ne proizvode vakcine.Njima je profit najviši zakon.Reklamiraju razne sumnjive suplemente, oligoelemente, minerale pa i antibiotike.
INFORMATIVNO PROČITAJTE:
1971 godine uvodi se vakcina protiv morbila-Monomorbili
1981 godine uvodi se vakcine morbili i mumps
1993 godine uvodi se kombinacija MMR vakcina i počinje sa davanjem
Glavni krivac je Država jer omogućuje farmaceutski lobi.Ustavni Sud Srbije je doneo odluku da će se roditelji, koji ne vakcinišu svoju decu bitće kažnjeni, ali je taj zakon duboko zaturen u fijoci nekog državnog službenika.
UPUTSVO ZA RODITELJE:
*Mole se roditelji da vakcinišu svoju decu, tako će sačuvati zdravlje čitave generacije!
*Potpuno zdravo dete može da se vakciniše.
*Vakcinacija je prevencija bolesti.
*Vakcinacija dece je vaše pravo što niko ne može uskratiti.
*Poslušajte svog lekara-epidemiologa i nemojte nasesti farmaceutskim gigantima!

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.