Povijanje bebe

0
376

Povijanje bebeAbdukciono povijanje takozvani široki povoj najbolje obezbedjuje razvoj zglobova kuka, i sprecava iščašenje kukova. Dobro je nabaviti sto za povijanje bebe, i držati na visini pri kojoj neće boleti vaša ledja, nakon izvesnog vremena. Na podlogu za povijanje stavite frotir sa plastičnom podlogom. Na frotir se stavlja pelena za povijanje.
POVOJ: Najpre se stavi švedska pelena ili  H  pelena, preko nje tetra pelena dva puta savijena u četvorougao i na kraju trouglasto tetra pelena se vrhom prema nogama. Kada povijamo dete idemo obrnutim redom.Ta metoda je već zastarela samo se primenjuje ako nismo u mogućnosti povoj po novom metodom.Ta metoda je povoj sa Pampers pelenama.
Pritegnite pelene kod povijanja. Bebina kolena mora biti slobodna i nogice raširene. Benkicu navući preko pelena, da nebi bilo mokro kada se beba upiški.Današnje majke svi koriste Pampers pelene koje su vrlo praktične.Pre svakog prepovijanja operite bebinu guzu mlakom vodom i sapunom za bebe, ili vlažnim maramicama.

 

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.