Sunce i sunčanje

0
314
2Sunčevo svetlo sadrži ultravioletne zrake, koje stvaraju D-vitamin u detetovoj koži. Potrebno je dakle, da odojčad i deca budu neko vreme izložena suncu. Morate, medjuti biti oprezni. Prvo izlaganje suncu mora se postepeno sprovesti, jer mogu se naškoditi -nastati opekotine na koži. Naročito u krajevima gde je sunce jako, prekomerno izlaganje suncu više šteti nego koristi čak i kad se postepeno sunčamo.Telu korist se samo umereno sunčanje a peterano izlaganje suncu štetno je za celo telo.Leti možete započeti sunčanje deteta čim dovoljno zatopli. Zimi možete dete sunčati kod otvorenog prozora ako je soba topla i ne duva vetar.
Prvog dana dete izložite suncu samo 2 minuta, a zatim svakog dana po 2 minuta duže, što je sasvim dovoljno jednakomerno treba sunčati celo telo.Ne treba savetovati da se dete sunča  više od pola sata dnevno.
 Po toplom vremenu morate pripaziti da se dete previšene ugreje. Po jakom suncu na morskoj obali dete treba držati u hladovini čitav prvi ili drugi dan jer, vodena površina odbija sunčeve zrake,što je dovoljno da izazove opekotine na dečijoj koži. Dete koji već sedi, puzi, mora imati kapicu na glavi dok se nalazi na morskoj obali koji je jako izloženo suncu.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.