Svetski običaji i tradicije nakon rodjenja bebe

0
772

svetski-obicaju-i-tradicijeŠirom Sveta postoje različiti običaji i tradicije koji se odnose na rodjenje bebe, nege, ishrane i odgoj.Neki su iz zdravstvenih, klimatskih ili religioznih razloga.Pročitajte zanimljive neobične običaje iz nekih zemalja.
Mongolija to je zemlja gde se dete dugo doji, jer majčino mleko se smatra najboljom hranom.Neki doje dete i do polaska u školu.Dojenje je dopušteno na svim javnim mestima.
Danska bebe spavaju u kolicima, parkirano ispred kafića, dok roditelji uživaju u kafiću u poslasticama.Tamo se smatra da na svežem otvorenom vazduhu bebe spavaju zdravije i imaju bolji apetit.
Švedska kada se radi o nemirnom plačljivom bebom koja neća da spava, položi se na trbuške i lupkanjem u predelu donjih dela ledja stvara se ritmička vibracija pelena i smatra se da je to kao vibracija iz materice što bebi pruža sigurnost za bolje spavanje.
Gvatemala žene svoje bebe kupaju u hladnu kupku smatrajući da umiruju osip na koži.U ovoj državi temperature su visoke voda hladna što je šok za bebe.Tamo se ne obaziraju previše na bebin plač.
U Japanu nakon što se detetu otpadne pupčana vrpca čuva se u drvenoj kutiji.To je simbol veza izmedju bebe i majke u prošlosti, sadašnjosti  i budućnosti.Beba svoje ime tradicionalno dobija sedmog dana života.
U Finskoj decu često stavljaju nakon rodjenja u kartonsku kutiju umesto kolevki ili krevetića.Opremljeno sa madracom ili jastukom, to je simbol da sve bebe imaju jednak početak u životu.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.