Beba voli suve, čiste pelene

0
351

presvlacenje-pelenaTokom prve godine bebinog života možda najčešće se menjaju pelene, kako bi beba uvek bila čista, suva i zadovoljna.Menjane pelena može da se vrši pre ili posle jela.Najbolje je presvući pre jela jer nakon obroka često već spava i ne bi trebalo remetiti bebin san.Prilikom menjanja pelena bebu ne treba skidati celu.Treba otkriti samo donji deo tela, otkopčati body majicu.
*Bebu treba položiti na čist peškir.
*Iskopčati Body, otvoriti pelenu u koju je beba već povijena.Prednjom stranom izbrisati bebinu guzu i presaviti pelenu.
*Obrisati bebinu guzu  vlažnom maramicom za bebe ili malim sundjerom, vatom natopljenog vodom i bebi sapunom.Vlažne maramice su vrlo praktične bilo gde se nalazite bebu treba brisati odozgo na dole od najčistijeg dela ka najprljavijem delu tela.
*Staviti čistu pelenu ispod bebine guze ali dobro izbrisati suvim peškirom nabore na koži i tek onda namazati kožu bebi kremom što će sprečiti crvenilo i iritaciju kože.
*Ako je u pitanju dečak penis postavite na dole kako ne bi izmokrio svoj stomak, pa nakon toga zatvorite pelenu.
*Dok presvlačite bebu ne udaljavajte se od kreveta ili stola gde se vrši presvlačenje, da slučajno beba ne bi pala dok ostane sama.Sve potrebne stvari unapred treba pripremiti, da budu pri ruci a beba uvek da bude na posmatranju!

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.