Šta bebe vole?

0
290

sta-bebe-vole-Mamino lice: svaka beba ako ne spava provodi vreme gledajući svoju majku.Sa dva meseca beba prepoznaje roditelje i reaguje osmehom.U početku beba prepoznaje oblik mamine glave, frizuru, bradu a tek kasnije oči, nos, usta.Pričajući sa detetom on odgovara sa gestikulacijom.
-Dodir, golicanje i maženje: u masaži beba posebno uživa zatim u golicanju, zabavljanju i vrlo su vesele.Oko 4-6 meseca reaguju se smejanjem.
-Beba stariju decu oko 2-3 godine obožavaju, jer imaju visok-piskav glas koji im veoma prija.Ipak su mali i slični njima sa pokretima i osećanjima.
-Jarke boje odnosi se za bebe od 3-4 meseca uzrasta uživaju u drečećim bojama kao što je crveno, plavo, ljubičasto.Roditelji obično biraju garderobu i igračke sa pastelnim bojama.
-Životinje imaju neverovatan efekat na bebe, jer osećaju da su živa bića i uzbudljivije nego igračke.Pokreti životinja su zabavni i pruža detetu uživanje.Deca naročito obožavaju psa ili mačku.
-Svetlucavi nakit privlači pažnju deteta, mamine mindjuše zatim ogrlica.Oko 4-5 meseca pokušava da dohvati i da stavlja u usta, time dete ispituje svet oko sebe.
-Muziku obožavaju tako i igračke koji sviraju, što se okreću iznad krevetca.Bebe rano pokazuju imaju li osećaj za ritam, pa tačno prave pokrete u ritmu muzike, dok se neki pokreću bez ikakvog takta.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.