Pomozite bebi da ojača ledjne mišiće

0
274

Pomozite_bebi_da_ojaca_ledjne_misiceVeć tri-četiri nedelje posle rodjenja, poželjno je da roditelji postepeno počnu da stimulišu bebine mišiće kako bi pospešili njihov razvoj. Posle prvog meseca, kada je budna, trebalo bi dva-tri puta dnevno okrenuti novorodjenče na stomačić: ova vežba će mu pomoći da ojača mišiće vrata, od kojih zavisi sposobnost uspravnog držanja glave.

Od trećeg meseca pa nadalje, pomozite bebi da ojača ledjne mišiće: uhvatite je za ručice i vucite prema sebi dok ne dodje u sedeći položaj. Ponovite vežbu nekoliko puta.

Od petog meseca, da biste stimulisali uspravno držanje glave, uzmite bebu u naručje i brzo hodajte ili se krećite plesnim korakom.

Oko sedmog-osmog meseca, možete ojačati mišiće bebinih nogu tako što bebu stavite da stoji na vašim kolenima, uhvatite je ispod mišica i blago je podižete i spuštajte kao da skakuće.

Od deset meseci pa nadalje, da biste stimulisali bebu da sama ustane, odmaknite se pola metra od nje, pružite ruke ka njoj i zovite je da dodje do vas da je zagrlite, puštajući je da, ako je spremna, sama ustane.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.