Sve za bebe-bebi kozmetika

0
449

sve-za-bebeNaša tržišta je bogata sa preparatima za negu beba, samo treba obratiti pažnju na opšte zahteve, koje moraju zadovoljiti sve za bebe.Postoje razna kozmetička sredstva uvek izabrati najbolju.
Krema: jedna od najvažnijih proizvoda u bebinoj kozmetičkoj  „Torbici“.Nakon pranja, kupanja važno je namazati sva mesta pregibe na kojima je koža izložena nečistoći i znojenju.Na guzu i pregibe tela nanesite kremu u debljem sloju, dok na licu i ostale regije treba mazati u tankom sloju.Lice deteta ne treba negovati  Pavlovićevom kremom jer je suviše masna i zatvara pore.
Ta krema se koristi samo za pelensku regiju.
Losion: pogodni su za čišćenje kože od ulja, uklanja sve vrste nečistoća.Na koži ostavlja tanak mastan sloj i ne ometa prirodnu funkciju.Ukoliko redovno se neguje bebina koža, losion je suvišan.
Puder-Talk: jako je korisno, ako se pravilno upotrebljava.Nanese se isključivo na suvu kožu veoma tankom sloju, jer u protivnom višak pudera pretvara se u grudvice nadražuje kožu i postane crvena.Svi bebi puderi su dobri bez obzira na „Marku“, a koji ćete odabrati zavisi od vas.Treba paziti da bebica ne udahne čestice pudera.
Bebi ulje: ne treba upotrebljavati svakodnevno, jer zatvara pore i sprečava da koža diše.Najbolje koristiti prilikom masaže tela.
Sapun:se koristi sa ciljem da se odstrani naslaga sa površine bebine kože.Pranjem sprečavaju se razvoj bekterija.Dokazano je da su za bebinu kožu najbolji neutralni bebi sapuni bez boja i mirisa.Ne treba preterivati sa upotrebom sapuna jer uništava zaštitni omotač bebine kože.
Pena-Šampon: moraju da budu blagi ne smeju da sadrže supstance koja iritira bebinu kožu.Naročito je važno da bi sprečili  „peckanje očiju“.Novorođenim bebama ne treba prati glavicu šamponom već samo vodom.Kad malo porastu može se preći na upotrebu šampona.Preporučljivi su oni koji sadrže kamilicu ili lavandu.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.