Bebina oprema u teškim vremenima

0
289

Bebina_opremaZa vreme krize, svaki dinar koji uštedite veoma je bitan.Zato se postavlja pitanje šta kupiti za bebu, a šta se sme pozajmiti? Nije na odmet da znate kako na koji način treba izbeći nepotrebne troškove.
U današnje vreme sve više mladih se odlučuju za što kasnije proširenja porodice, zbog nezaposlenosti, loše ekonomske situacija, niskog standarda i krize koja nas je zadesila.
Nudimo Vam nekoliko saveta  kako da izbegnete nepotrebne troškove, u slučaju dolaska prinove.Ako rodjaci pitaju šta vam je potrebno (danas se već retko dešava), treba jasno reći šta vam nedostaje.Napravite spisak stvari šta  je neophodno za bebin  dolazak na svet.
Treba obići sve bebi prodavnice jer je razlika u ceni može biti ogromna.Ako ste u mogućnosti što se tiče materijalnog stanja sve stvari treba kupiti za bebu, to je najčistije i najlepše.Ako se nalazite u lošoj materijalnoj situaciji ocenite šta morate kupiti, i šta možete pozajmiti.
Svakako treba kupiti: oprema za kupanje (plastična kadica, mekani peškiri, pelene, bebi kozmetika).Pelene za jednokratnu upotrebu po bebinoj težini.Platnenih pelena i švedskih gaćica, odelce za bebu.Od kozmetike:bebi šampon, bebi sapun, vlažne maramice, Pavlovićevu kremu, bebi puder, štapići za uši, makazica, četka ili češalj.
Svakako treba kupiti dušek za krevet to se ne pozajmljuje, zajedno sa posteljinom.
Može da se pozajmi: nosiljka, za iznošenje bebe iz porodilišta, možda više neće ni biti potrebna.Krevetac isto može da se pozajmljuje od rodjaka, čija su ga deca prerasla.Kolica isto se može pozajmiti.Od nameštaja komoda se može pozajmiti, ali to možete i sami lako rešiti, spremite neki stočić, obložite ga sundjerom i presvlačite ga mušemom.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.