Vakcina Pentaksim da ili ne?

0
303

Vakcina_Pentaksim_da_ili_neVakcina Pentaxim spada u grupu petovalentnih vakcina.Izaziva reakciju imunog sistema i razvoj otpornosti na razne uzročnike  (mikroba), koje su namerno ubečene.
Vakcina Linfanrix je ista grupa petovalentnih vakcina, manje je zastupljena u našoj zemlji.Stimuliše imuni sistem, bez izazivanja bolesti.
Vakcina Pentaksim može da se aplikuje kašičicom ili ubrizgavanjem, što zavisi od tipa vakcine.Postoje više vrsta, koje se daju samo jednom za ceo život, zatim one koje se revakcinišu, ili čak daje se više puta u toku prve godine bebinog života.
Iznela bih moje mišljenje i dugogodišnju praksu što se tiče imunizacije.Veoma je važno da  Vaše dete primi sve standardne vakcine, zakonom propisane, predvidjeno o imunizaciji, i to na tačno vreme, jer ako se propusti neka vakcina, ili revakcina prodje odredjeno vreme i celokupna vakcinacija gubi ogroman značaj, pa u tom slučaju potrebno je obnoviti ceo ciklus.
Vakcina Pentaxim se kupuje i sam roditelj donese odluku i vodi računa, kako i kada se vakciniše svoje dete.Potrebno je da se obezbedi odgovarajući način za prevoz vakcine  „hladni lanac“, to sam roditelj treba da organizuje.
Sve vakcine koje su u primeni i zakonom predvidjeni o imunizaciji u zdravstvenoj ustanovi, dobro su ispitani sa certifikatom i tačnom uputstvom.Pružaju adekvatnu zaštitu što se tiče osnovnog cilja vakcinacije.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.