Beba u avionu

0
339

Beba_u_avionuPrilikom bilo kog putovanja sa malim detetom, pa i onog avionom, važno je da vaša beba bude sita, da ima čiste pelene i da joj obezbedite mesto za spavanje. Ako je dojite, ne morate da razmišljate o ishrani, ali o svemu drugom morate.
Sa bebama je poželjno putovati noću (dete će tada spavati) i to direktnim letom (da se ne bi unervozilo tokom presedanja), birajte mesto blizu krila, u avion uđite među poslednjim putnicima…
Krevetac: Još prilikom kupovine karte raspitajte se da li u avionu postoji poseban krevetić za bebu, jer to je odlično rešenje za bebu koja nije starija od dve godine a predstoji joj duži let.
Sedalica: Jeste da korišćenje auto-sedalice podrazumeva kupovinu još jedne karte, ali to je najsigurniji način putovanja. Pojedine avio-kompanije imaju posebna sedišta na koja možete da namestite dečju auto-sedalicu, pa se raspitajte o tome. Konsultujte se sa osobljem aerodroma da li je vaša auto-sedalica kompatibilna sa sedištima u avionu.
Kolica: Većina avio-kompanija neće u težinu prtljaga ubrojati kolica. Kolica možete da zadržite sve do tunela ili do stepenica aviona. Ukoliko presedate, prilikom prijave leta naglasite da ćete kolica zadržati sve do aviona i dobićete nalepnicu za njih.
Ručni prtljag: Potrebna vam je torba srednje veličine, u koju ćete staviti dovoljno pelena i odeće za dva dana, jer ćete tako u slučaju da se vaš prtljag izgubi imati pri ruci sve neophodno i nećete imati neplanirane troškove za kupovinu nove odeće i pelena. Za svaki sat putovanja ponesite barem dve pelene! Neophodna su dva kompleta rezervne odeće, a kako u avionu ume da bude hladno u poređenju sa temperaturom na aerodromu, dete obucite slojevito. Spakujte i ćebence, vlažne maramice, kao i dve cucle-varalice koje ćete detetu dati tokom poletanja i sletanja da ne bi osetilo pritisak u ušima.
Hrana: Vazduh u avionu je suv, pa bi dete trebalo da unosi dosta tečnosti. Lako je sa bebama koje još sisaju, ali sa onima koje to ne rade morate pri ruci uvek da imate flašicu mleka, čaja, vode. Za nešto veću bebu ponesite nekoliko keksića ili kašicu s voćem i povrćem i, obavezno, kašičicu. Sve što je tečno spakujte u providnu kesu na vrh torbe i to prijavite aerodromskom službeniku, da bi se ubrzala bezbedonosna provera.
Igračke
Ako putujete sa novorođenčetom (stručnjaci smatraju da zdrave bebe mogu da putuju već od osmog dana života), sva je prilika da će vaša beba prespavati ceo put avionom. Ali, ako je beba nešto starija, iz torbe ćete, poput mađioničara, morati da izvlačite skrivene adute da biste je animirali. Dodatna zabava za dete u trenucima kada je budno ili se dosađuje, podrazumeva odgovarajuće igračke. Najbolje bi bilo da su nove, njima nepoznate, da bi ih zainteresovale. Vodite računa o tome da ne budu takve da mogu da se, ukoliko padnu, razlete po avionu.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.