Kako razveseliti bebu?

0
283

kako razveseliti bebu?-Mazite bebu jer voli dodirivanje, ljubljenje, toplinu vaše kože. Igrajte se pri menjanju pelena i uvek nakom kupanja.Čitajte joj bajke i kratke pričice.
-Pričajte puno, vaš glas daje sigurnost iako ne zna pričati od prvih dana voli komunicirati imitirati.Puštajte i muziku.
-Držite bebu na rukama.Svet se ne može istraživati i upoznati ako stalno leži u kolevci.Beba voli promenu položaja, najlepše je na rukama.
-Poštujte želju da bude budna, pogotovo danju, ne treba insistirati na tome da spava tačno u odredjeni sat.Što je dete starija veća je potreba za kretanjem i novih saznanja.Vi to okrenite u svoj korist , tako ćete dobiti miran noćni san.
-Provodite dosta vremena na svežem vazduhu, naročito leti, jutarnja šetnja  puno znači.
-Leti pustite bebu neka uživa  bez suvišnih krpica na sebi.Dovoljna je pelena koju ćete češće menjati i lagana pamučna majica sa gaćicom.Kad su temperature visoke ne trebaju ni čarapice.Ako krenete u šetnju ponesite i flšicu vode.
-Kupanje treba pretvoriti u zanimljivu igru.Beba će otkriti puno zanimljivosti sigurno će je izmoriti i lakše će zaspati.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.