Pričajte s bebom dok gurate kolica

0
265

guranje-kolicaDeca koja su prilikom vožnje u kolicima okrenuta licem od roditelja mogu kasnije da imaju poteškoće u govoru i dugotrajne emocionalne probleme.
Naučnici smatraju da prilikom kupovine kolica roditelje ne bi trebalo da privlači samo njihov dizajn, već bi morali da vode računa i o tome da li dete tokom vožnje vidi onog ko gura kolica. Najbolje je da dete tokom vožnje može da vidi roditelje. 
Rezultati jednog britanskog naučnog istraživanja pokazali su da deca koja licem nisu okrenuta ka osobi koja ih gura, a najčešće je to roditelj, kasnije ne raspolažu velikim vokabularom, manje učestvuju u interaktivnim igrama i manje se smeju. Istraživanje je sprovedeno na 2.000 roditelja. Pokazalo se da je polovina njih gurala kolica u položaju pri kojem su s detetom bili licem u lice. 
Dokazano je da su otkucaji srca te dece bili smireniji, što je uticalo i na to da deca opuštenije i sigurnije utonu u san. Kod druge polovine testirane dece koja su u kolicima bila okrenuta od roditelja situacija je bila sasvim drugačija.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.