Pismo Novordjene Bebe

0
409

pismo novorodjene bebeDragi Moji-rodjenje bebe je najlepši trenutak, koji može da se dogodi u životu.Biti roditelj je osećaj celog sveta.Uloga roditelja je vrlo prijatna, puno predivnih i savršenih trenutaka sa mnogo odgovornosti i puno ljubavi, podrške, pogled na Svet vaspitanje i odgoj svoje dete.
Prvi osmeh oko šeste nedelje, koji beba upućuje mami ili tati sa jasnom porukom:Neizmerno Te volim i radujem se što sam tvoja beba.Novorodjenče od rodjenja prepoznaje majčin glas i miris, kasnije povezuje sliku sa tonom.Shvata da je mamino lice znak za sigurnost.Prvih mesec dana života svake bebe, za većinu roditelja je nateži period prilagodjavanja na novonastalu stuaciju.Tu je dojenje, grčevi u stomaku, bebina lična higijena, spavanje, šetnja.
Sve je ovo novo za novopečenu mamu.Svaka majka se priprema za bebin dolazak, samo ne zna kada će beba zaplakati i biti nezadovoljan.
Svaka beba se radja sa „tzv.primitivnim refleksima“, koji se gube do kraja prve godine odraz je nezrelost nervnog sistema.Najbitniji su refleks: traženja usana (rooting), refleks sisanja, moro refleks i refleks shvatanja dlanom i tabanom.
-A sad me slušajte pažljivo:
Obraćam se Vama dragi roditelji, kao novorodjena beba, da ne očekujte mnogo od mene.
*dajte bar šest nedelja da malo porastem, da se odmorim, opustim i sazrim.
*u maminom stomaku nisam znala za glad i žedj, ali Vas molim da me nahranite kada sam gladna.
*mazite, ljubite, držite me i mnogo-mnogo me čuvajte
*oprostite kada plačem, to je jedini način da vam saopštim da sam nesrećna ili mi nešto treba
*nemojte biti razočarani ako nisam savršena beba kakvu ste očekivali
*vodite računa o sebi, zdravo se hranite, odmarajte se i vežbajte da imate dovoljnu energiju da me podižete
*pazite na svoj brak da ja imam srećnu porodicu, lepo detinjstvo, da imam Mamu i Tatu kada mi zatrebaju, i da mi ispunjavate svaku želju.
*moje odrastanje neće trajati večno-uživajte uz mene, naroročito dok sam malena jer vreme prolazi, i nikad više neću biti tako mala i omiljata kao sada.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.